English
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI | NOVOSTI | KONTAKT  
 
 
Osnivač
 
Važni linkovi


Beogradski Univerzitet
 
 
 
 

Vesti
 

PRESTOLONASLEDNIK ALEKSANDAR NAGRADIO 500 NAJBOLJIH MATURANATA NA SVEČANOSTI U BELOM DVORU

Beograd, 26. jun 2012. – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina bili su danas u Belom Dvoru domaćini svečanog prijema za 500 najboljih maturanata iz svih srednjih škola u Srbiji.

Na svečanosti pored Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra prisutnima su se obratili i prof. dr Ivan Vujačić, član upravnog odbora EFG Eurobank, prof. dr Neda Bokan, prorektor za nastavu Beogradskog Univerziteta, kao i g-din Matija Bećković, član Krunskog saveta i Srpske Akademije nauka i umetnosti., 

Pored Njihovih Kraljevskih Visočanstva, svečanosti su prisustvovali i NJ.E. g-din Predrag Marković, ministar kulture, informisanja i informacionog društva, Njegovo Preosveštenstvo Vikarni Episkop hvostanski G. Atanasije, NJ.E. dr Ištvan Čete-Semeši, biskup Hrišćanske Reformističke crkve, članovi Savetodavnih Tela Krune, predstavnici Univerziteta u Kragujevcu, članovi odbora Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje.

Prestolonaslednik Aleksandar se u svom govoru zahvalio na podršci Eurobanci EFG na sponzorstvu ovog događaja, i čestitao svim nagrađenim maturantima na velikom uspehu koji su postigli. Obraćajući se đacima, Prestolonaslednik Aleksandar je posebno naglasio: “Vaše dalje školovanje je najveći prioritet ove države i svih nas. Moja Fondacija za obrazovanje će nastaviti i ubuduće da pomaže najbolje učenike i studente kako bi postali vrhunski stručnjaci, kakve ova zemlja i zaslužuje”. Prestolonaslendik je najtoplije pozdravio i g-đu Keti Fenslou, predsednicu humanitarne organizacije Lajflajn Čikago, koja više od dve decenije pomaže Srbiji.

Prof. dr Neda Bokan, prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu, poželela je dobrodošlicu najboljim maturantima na beogradski i ostale univerzitete u Srbiji, i poželela im sreću u daljem školovanju.

Prof. dr Ivan Vujačić, član upravnog odbora EFG Eurobank, čestitao je svim nagrađenim učenicima i naglasio da je od izuzetne važnosti da nastave svoje dalje obrazovanje, kao i da stečeno znanje upotrebe u razvoj svoje zemlje, Srbije. On je istakao da je Eurobank EFG veoma ponosna na ovu akciju, koja pokazuje njihovu želju da ulažu u budućnost Srbije.

Naš poznati pesnik Matija Bećković je u svom obraćanju rekao da je ovo najlepši skup koji se u Srbiji održava u ovom trenutku.

 Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina se najtoplije zahvaljuju volonterima na velikoj pomoći koju su pružili u realizaciji ovog događaja, kao i sponzorima Eurobank EFG, Coca Cola Hellenic Srbija, pekari „Trpković“ i Triangl Media Centru.

 

 

 
 
 
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI |KONTAKT
 
       
  Copyright ©2006 Edufond. info@pafond.rs Sva prava zadržana
powered by www.dvor.rs