English
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI | NOVOSTI | KONTAKT  
 
 
Osnivač
 
Važni linkovi


Beogradski Univerzitet
 
 
 
 

Prvi Startap vikend u Srbiji postigao veliki uspeh

POBEDNICI STARTAP VIKENDA U SRBIJI TIM “BREND ČEK“SA NJ.K.V. PRESTOLONASLEDNIKOM ALEKSANDROM, NJ.K.V. PRINČEVIMA PETROM I FILIPOM, G-ĐOM ALISON ENDRUZ KĆERKOM I G-DINOM MAJKLOM GARFANKLOM UNUKOM KRALJEVSKOG PARA I SUDIJAMA STARTAP VIKENDA

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar, Princeza Katarina, Princ Petar i Princ Filip, kao i kćerka Njihovih Kraljevskih Visočanstva g-đa Alison Endrjuz i unuk g-din Majkl Garfinkel, prisustvovali su završetku Prvog Startap vikenda u Srbiji večeras u Kraljevskom Dvoru u Beogradu i proglašenju pobedničkog tima “Brend ček”(“Brand check”).

Prvi Startap vikend u Srbiji organizovan je pod pokroviteljstvom Fondacije NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu, uz podršku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kao i uz veliko zalaganje i inicijativu g-đe Alison Endrjuz, Nj.K.V. Princa Petra i  g-dina Gorana Mialčića.

Obraćajući se učesnicima i gostima, NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar je istakao:

„Bilo nam je veliko zadovoljstvo da vas ugostimo ovde u Kraljevskom Dvoru tokom prvog Startap vikenda u Srbiji. Radili ste veoma predano sa svojim trenerima. Razmenjeno je mnogo odličnih ideja, a vaš entuzijazam i preduzetnički duh bio je očigledan. Svi smo bili inspirisani takvom atmosferom, i to nas navodi da sa optimizmom gledamo u budućnost. Moja Fondacija za obrazovanje i kulturu nastaviće da podržava preduzetništvo u Srbiji. Želeo bih da se zahvalim organizatorima, govornicima Slobodanu Đinoviću i Stefanu Lazareviću, sudijama Aleksandru Čabrilu, Herkulesu Fišermanu, Branislavi Gajić, Vladimiru Prelovcu i Dejvidu Šohu, trenerima, pokroviteljima, MInistarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija. Još jednom, posebna zahvalnost Dejvidu Šohu na njegovoj velikoj podršci i savetima. Veliku zahvalnost dugujemo i svim kompanijama koje su podržale ovaj događaj Prelovac medija, Vikotrija grupa, Ernst&Jang, Telekom Srbija, kao i ambasada Republike Indonezije” i nastavio „ ... nadam se da smo organizacijom ovog skupa dali dobar primer poslovnoj zajednici u Srbiji, i da će uskoro uslediti i drugi slični događaji. Svi moramo da radimo zajedno kako bi Srbija postala prosperitetna i uspešna država.“ 

U prestižnoj ekipi sudija koji su izuzetno doprineli uspehu ovog skupa bili su g-din Dejvid Šoh, g-din Aleksandar Čabrilo, g-đa Branislava Gajić, g-din Vladimir Prelovac, g-din Herkules Fišerman, kao i treneri, g-din Vuk Guberinić, g-din Danilo Golijanin, g-din Andre Pier Buzdum, g-đa Patrisija Ganon, g-din Kris Farmer, g-din Petar Vojinović, g-din Deni Stefanić, g-din Siniša Komlenič, g-din Ivan Rašić, g-din Aleksandar Gvozden, g-din Zoran Ilić, kao i voditelj programa g-din Alister Šepard. 

Startup vikend u Beogradu pomogli su Zlatni sponzori: Ernst i Jang, Ambasada Indonezije, Henkel i Viktoria grup. 

Podršku su pružili i Holidej In, Telekom Srbija, Prelovac media, Trpković pekara, TeDo print, Bucko picerija, Stylos. Piroćanac, Print šop Kolibri i  Podrum vina Radenković.

Pobednički tim  “Brend ček”(“Brand Check”)  činili su: g-din Nikola Milošević, g-din Mališa Pušonja, g-đa Senka Zabić i g-din Dejan Čančarević.

Na drugom mestu je “Start App mi” (“Start app me”) tim koji su činili: g-din Adrian Pika, g-din Gabor Ciprian, g-din Nenad Bibić, g-đa Danijela Vasiljević i  g-din Boban Lapčević.

Na trećem mestu je  tim “Vi go tugeder”(“We go together”) : g-din Marko Ćirković, g-din Filip Milenković,g-din Vlatko Čanev, g-din Petar Nikolić, g-đa Anastasija Akinova, g-din Denis Hati i g-din Stefan Josimov.

Do sada je startap vikend održan u preko 100 zemalja širom sveta i okupio je preko 57.000 preduzetnika, i predstavljao je osnovu za razvoj novih poslovnih poduhvata i zapošljavanja mladih. 

Za više informacija molimo vas posetite www.belgrade.startupweekend.org

Društveno odgovorne kompanije „JAT Airways”  „Mercedes Benz”, „Coca Cola Hellenic”, i „EKO YU” su strateški partneri Kraljevske porodice i Fondacije NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje i humanitarne Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine. Njihova pomoć i zalaganje odličan su primer zajedničkog doprinosa napretku Srbije.

 

 
 
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI |KONTAKT
 
       
  Copyright ©2006 Edufond. info@pafond.rs Sva prava zadržana
powered by www.dvor.rs