English
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI | NOVOSTI | KONTAKT  
 
 
Osnivač
 
Važni linkovi


Beogradski Univerzitet
 
 
 
 

Mlade srpske kompanije se takmičile za investiciju na Kraljevskom Dvoru

NJ.K.V. PRESTOLONASLEDNIK ALEKSANDAR II, NJ. K. V. PRINCEZA KATARINA I NJIHOVA KĆERKA G-ĐA ALISON ENDRJUZ SA UČESNICIMA I ORGANIZATORIMA SEEDCAMP-A

Mladi srpski preduzetnici prezentovali su svoje ideje i preduzeća evropskom vodećem i najuspešnijem “seed” investitoru –“Seedcamp” na Kraljevskom Dvoru 5. aprila 2013. godine i takmičiti se za investiciju. Ova istaknuta manifestacija je organizovana od strane SEE ICT u partnerstvu sa Fondacijom Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje.

Prezentacijama su prisustvovali Nj. K. V. Prestolonaslednik Aleksandar, Nj. K. V. Princeza Katarina, ćerka kraljevskog para G-đa Alison Endruz, Nj. E. G-din Majkl Devenport, ambasador Velike Britanije u Srbiji, Karlos Eduardo Espinal partner iz Seedcamp-a i mnogi uspešni preduzetnici i investitori iz Srbije i inostranstva.

Seedcamp događaj je veliki korak za našu zajednicu i podstaći će razvoj lokalne startap scene i, nadamo se, dovesti do pridruživanja lokalnih preduzeća u Seedcamp zajednicu i sjajnu mrežu koju imaju širom sveta.

Seedcamp investira u oko 20 startap programa godišnje. Osim finansiranja, odabrani startapovi dobijaju na 3 meseca korišćenje kancelarija u Guglovom kampusu u Londonu, kao i 150 000 € vredne usluge u njihovom Sponzorskom paketu, nekoliko sati nedeljno sa Seedcamp timom, edukaciju i četvoronedeljni mentorski program u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tehnološko preduzetništvo je oblik rukovodjenja biznisa zasnovan na procesu prepoznavanje tehnološki intenzivnih poslovnih mogućnosti sa visokim potencijalom, ulaganja vremena i znanja i upravljanja brzim rastom.

U Srbiji se još uvek razvija, mada već postoje kompanije koje su ni od čega kreirali mladi entuzijasti i koji su sada lideri u svojim branšama, kao što su Norudes, A51 i Prelovac Media.

Jedan od ciljeva Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje je poboljšanje mogućnosti za preduzentništvo u Srbiji. Nakon veoma uspešnog Startap Vikenda, koji je okupio preko 150 startup entuzijasta i koji je uglavnom bio fokusiran na privlačenje novih mladih preduzetnika, Kraljevski Dvor je sada domaćin onima koji već uveliko rade na sopstvenim preduzetničkim iskustvima. “Nećemo stati sve dok svi u Srbiji ne budu imali posao ili kompaniju”, kaze NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar. “Vreme je da se svi ujedinimo i i ostvarimo to! Ja, lično, pozivam sve investitore širom sveta da dođu u Srbiju i uvere se u unosne prilike i brilijantne umove koje imamo”.

SEE ICT je mlada, neprofitna organizacija za podršku u inovacijama, sa centrom u Beogradu koja doprinosi stvaranju i razvoju okruženja za razvoj startapova, startap kulture i društva u Srbiji, kao i celoj jugoistočnoj Evropi. Organizacija je značajno doprinela razvoju lokalnog startap ekosistema tokom protekle tri godine organizovanjem edukativnih i povezujućih događaja na mesečnom nivou, prve reginalne startap konferencije i mentorskim odnosom sa mladim srpskim preduzetnicima.

Preduzetništvo je kičma svake uspešne ekonomije. Pored toga što doprinosi mnogo državnom bruto proizvodu, mala i srednja preduzetća su inovativnija i fleksibilna i teže da zaposle mlade ljude, što je veoma važno za našu zemlju, s obzirom da mladi čine trećinu nezaposlenih u Srbiji.

 
 
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI |KONTAKT
 
       
  Copyright ©2006 Edufond. info@pafond.rs Sva prava zadržana
powered by www.dvor.rs