English
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI | NOVOSTI | KONTAKT  
 
 
Osnivač
 
Važni linkovi


Beogradski Univerzitet
 
 
 
 

Kraljevski savet za preduzetništvo organizuje predavanje g-dina Johana Goreckog beogradskim studentima

Beograd, 1. novembar 2013. – Kraljevski savet za preduzetništvo koji se nalazi pod patronatom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonalsednika Aleksandra II organizovaće u sredu, 5. novembra, u 15:30 časova na Univerzitetu Singidunum predavanje g-dina Johana Goreckog, direktora Gloub Foruma i čoveka koji je radio sa osnivačkim timom Skajpa, jedne od najpoznatijih tehnoloških kompanija, koji dolazi u Beograd kako bi održao predavanje svim zainteresovanim studentima na Univerzitetu. Nakon toga g-din Gorecki će na Kraljevskom Dvoru razgovarati sa domaćim preduzetnicima i investitorima o mogućnostima za razvoj tehnološkog preduzetništva u Srbiji.

Zna se da je preduzetnički duh motor svake uspešne privrede, a tehnološko preduzetništvo, ili neformalniji oblik – startap, je poseban oblik, jer se zasniva na tehnološkim inovacijama koje ukoliko se ispostave kao uspešne mogu da donesu ekstremno nadprosečne profite. Uspešni primeri su Gugl, Fejsbuk, Skajp i mnoge druge.

U Srbiji se tehnološko preduzetništvo još uvek razvija, mada već postoje kompanije koje su ni od čega kreirali mladi entuzijasti i koji su sada lideri u svojim branšama, kao što su Nordeus, A51 i Prelovac Media i osim visokih prihoda ove kompanije obezbeđuju zaposlenje sve većem broju mladih ljudi.

Organizovanjem predavanja Johana Goreckog, stručnjaka u ovoj oblasti i čoveka sa mnogo iskustva, ideja Kraljevskog saveta za preduzetništvo je omogući našim studentima da čuju malo drugačije uspešne primere od onih koje okružuju naše društvu i da ih motiviše na pokretanje svojih inovativnih poslova.

Pozivamo studente svih fakulteta i univerziteta, kao i sve druge zainteresovane, da iskoriste priliku da čuju o mnogim globalno uspešnim kompanijama i o tome kako inovacije menjaju svet i kako će on izgledati u budućnosti.

Nakon ovog predavanja, g-din Johan Gorecki će prisustvovati prijemu na Kraljevskom Dvoru zajedno sa mnogim domaćim preduzetnicima i investitorima gde će se govoriti o daljim mogućnostima za razvoj startap ekosistema u Srbiji. Na prijemu će se takođe investitorima predstaviti pet prethodno izabranih domaćih startapa koji će na ovaj način možda obezbediti sebi finansijsko ulaganje. Ovaj deo događaja obezbedila je u okviru svog programa treninga za preduzetnike Srpska mreža poslovnih anđela, jedna od članica Kraljevskog saveta za preduzetništvo.

Molimo sve zainteresovane da se prijave na mina.miletic@spea.rs .

 
 
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI |KONTAKT
 
       
  Copyright ©2006 Edufond. info@pafond.rs Sva prava zadržana
powered by www.dvor.rs