English
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI | NOVOSTI | KONTAKT  
 
 
Osnivač
 
Važni linkovi


Beogradski Univerzitet
 
 
 
 

HUMANITARNA UTAKMICA IZMEĐU UDRUŽENJA KRALJEVINA SRBIJE I KRALJEVINA RUMUNIJE ZA POMOĆ KLINICI U TIRŠOVOJ


U prisustvu Njihovih Kraljevskih Visočanstava Prestolonaslednika Aleksandra od Srbije i princa Radua od Rumunije, na stadionu BASK odigrana je humanitarna fudbalska utakmica između udruženja Kraljevina Srbija i Kraljevina Rumunija. Sva sredstva od prodatih karata i prikupljenih priloga na samom meču, namenjena su za pomoć Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Rezultat utakmice bio je Udruženje Kraljevina Srbija 0 – Udruženje Kraljevina Rumunija 3.

Udruženje građana „Kraljevina Srbija“ koje se nalazi pod direktnim pokroviteljstvom kraljevske porodice Karađorđević, organizovalo je ovu utakmicu povodom 96. godišnjice od prve zvanične međunarodne utakmice Srbije i Rumunije odigrane u Beogradu 8. juna 1922. u čast venčanja Kralja Aleksandra Prvog (prvog počasnog predsednika BASK-a) i princeze Marije od Rumunije, ktitorke Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“. Na ovaj način Udruženje promoviše humanost i najlepše vrednosti koje spajaju naša dva naroda koji su kroz celu istoriju gajili prijateljske i dobrosusedske odnose.

Utakmici je prisustvovalo više od 50 gostiju iz Rumunije, Njihova Kraljevska Visočanstva Princ Mihailo i Princeza Ljubica, predstavnici diplomatskog kora, sportski klubovi iz različitih sportova iz cele zemlje, poznate ličnosti i više stotina građana. Cilj Udruženja je da postepeno, iz godine u godinu, podiže važnost ovog događaja i da na 100. godišnjicu odigravanja prve utakmice, 2022. godine, naše reprezentacije odigraju prijateljsku utakmicu u Beogradu u čast ovog događaja.

Svi igrači i posetioci imali su priliku da se osveže vodom „Royal spring“.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i kapiten pobedničkog tima Pobednički tim Udruženja Kraljevina Rumunija Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar od Srbije i Princ Radu od Rumunije Ekipa tima Udruženje Kraljevina Srbija Nj.K.V. Princ Radu od Rumunije i Prestolonaslednik Aleksandar od Srbije Ekipa tima Udruženje Kraljevina Srbija Kapiteni timova Kulturno umetnički program pred utakmicu Igrači timova Kraljevina Srbija i Kraljevina Rumunija Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar od Srbije i Princ Radu od Rumunije Nj.K.V. Princ Radu od Rumunije i Prestolonaslednik Aleksandar od Srbije Prijem na Kraljevskom dvoru

 

 
 
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI |KONTAKT
 
       
  Copyright ©2006 Edufond. info@pafond.rs Sva prava zadržana
powered by www.dvor.rs