English
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI | NOVOSTI | KONTAKT  
 
 
Osnivač
 
Važni linkovi


Beogradski Univerzitet
 
 
 
 

KRALJEVSKI GUDAČI SVETOG ĐORĐA KONCERTOM NA BELOM DVORU OBELEŽILI 20 GODINA POSTOJANJA


Koncertom na Belom dvoru na Dedinju, Kraljevski gudači Svetog Đorđa obeležili su 20 godina rada u zemlji i inostranstvu pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Filipa. Predvođeni koncertmajstorima Sretenom Krstićem i Ivanom Simeunovićem, i uz soliste Bogdana Dugalića, Vasu Stajčića i Kristinu Parezanović, orkestar je prisutnima priredio nezaboravan muzički performans, a na programu su bila dela Baha, Mocarta, Vere Milanković, Bele Bartoka, Dušana Radića i Jovane Stefanović.

„Članovi kraljevske porodice uvek su bili podrška vrsnim umetnicima i ponosan sam što je naš sin Filip od početka pokrovitelj Kraljevskim gudačima Svetog Đorđa. Muzika oplemenjuje naše živote, budi čula i daje draž našoj svakodnevici. Orkestru želim da traje još dugo i nastavi da nas podseća i neguje dela koja su stvorili veliki kompozitori kako bismo ih preneli i na nove naraštaje“, rekao je Prestolonaslednik Aleksandar.

Kraljevski gudači Svetog Đorđa je kamerni orkestar koji broji uglavnom 11 muzičara čiji je prvi koncertmajstor Sreten Krstić. Orkestar deluje pod ovim nazivom od 1998. godine kada je dobio titulu Kraljevskog doma Karađorđevića kao istaknuti ansambl u Srbiji, a od tada ima i svoj grb. Najveći broj koncerata, osim u Srbiji, orkestar je održao u Nemačkoj – više od 50, a zatim i u Austriji, Italiji, Norveškoj, Bugarskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori. Orkestar ima 23 snimljenih kompakt diskova u izdanju koncertne agencije NATAN.

Koncertmajstor Sreten Krstić je violinista velikog znanja i umetničkog izraza koji već 35 godina predstavlja Minhensku filharmoniju kao Prvi koncertmajstor (od tri postojeća). Veliko iskustvo u radu sa svetski poznatim dirigentima poslužilo mu je da se istakne i kao solista, a zatim i da unapredi svoj muzički izraz i talenat u kamernoj muzici.

Gosti sa koncerta Kraljevskih gudača Svetog Đorđa Koncert Kraljevskih gudača Svetog Đorđa na Belom dvoru Koncert Kraljevskih gudača Svetog Đorđa na Belom dvoru Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar se obraća pred koncert Kraljevskih gudača Svetog Đorđa Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina sa Kraljevskim gudačima Svetog Đorđa

 

 
 
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI |KONTAKT
 
       
  Copyright ©2006 Edufond. info@pafond.rs Sva prava zadržana
powered by www.dvor.rs