English
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI | NOVOSTI | KONTAKT  
 
 
Osnivač
 
Važni linkovi


Beogradski Univerzitet
 
 
 
 

SVETSKI POZNATI PSIHOLOG DR KRISTOFER TURBER ODRŽAO DVE RADIONICE ZA UČENIKE I STUDENTE NA BELOM DVORU


Na poziv Fondacije NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu, čuveni psiholog i predavač dr Kristofer Turber održao je dve radionice o efikasnosti, uspehu i sreći za učenike i studente u Belom dvoru u Beogradu.

Dr Kristofer Turber održao je predavanja na dve teme: „Pozitivna psihologija: šta stjuardese, časne sestre i hotelske sobe otkrivaju o sreći” i „Inteligentni neuspeh: nije bitno kako ste pali nego kako ste ustali”. Dr Turber je pokazao kako treba negovati autentične pozitivne emocije sa fokusom na prošlost, sadašnjost i budućnost. Prošlost je mešavina negativnog i pozitivnog, ali će budućnost biti bolja ako svaka osoba razume uzroke koji dovode do njegovog ili njenog optimalnog ponašanja. Takođe, dr Turber naglašava da je neuspeh prirodna stvar, ali da ima obrazovni i suštinski značaj za razvoj karaktera, i da inteligentni neuspeh u sebi kombinuje uloženi trud, optimizam i analizu onoga što nije bilo kako treba. Njegov savet đacima je da nauče da neuspeh doživljavaju kao sastavni deo učenja danas kako bi obezbedili uspeh sutra.

Dr Kristofer Turber je posvećen obuci lidera da koriste inovativne sadržaje koji podstiču na razmišljanje i proizvode akciju. Dr Turber, koji je diplomirao na Univerzitetu Harvard, radio je kao psiholog i instruktor na Filips Egzeter Akademiji od 1999. On je ko-osnivač ExpertOnlineTraining.com, veb sajta na kome se nalazi biblioteka orginalnih video materijala za mlade lidere. Držao je predavanja, objavljivao članke i vodio radionice na pet kontinenata. Sa suprugom Simonidom, hemičarem i muzičarem koja je odrasla u Beogradu, i decom, živi u Nju Hampširu, na severozapadu Sjedinjenih Američkih Država. Više informacija o dr Turberu, kao i sve njegove članke, poglavlja iz knjiga i objave na internetu možete naći na DrChrisThurber.com.

Dr Kristofer Turber Predavanje dr Turbera na Belom dvoru Predavanje dr Turbera na Belom dvoru Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina i dr Turber sa učenicima i gostima nakon radionica Predavanje dr Turbera na Belom dvoru Predavanje dr Turbera na Belom dvoru Dr Kristofer Turber Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i dr Turber Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina i dr Turber

 

 
 
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI |KONTAKT
 
       
  Copyright ©2006 Edufond. info@pafond.rs Sva prava zadržana
powered by www.dvor.rs