English
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI | NOVOSTI | KONTAKT  
 
 
Osnivač
 
Važni linkovi


Beogradski Univerzitet
 
 
 
 

NAJBOLJI MATURANTI SREDNJIH ŠKOLA IZ SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE NAGRAĐENI NA PRIJEMU U BELOM DVORU


Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina bili su već osamnaestu godinu zaredom domaćini tradicionalnom prijemu za više od 600 najboljih učenika završnih razreda srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske, u Belom Dvoru na Dedinju. Svaka srednja škola u Srbiji i Republici Srpskoj bira đaka generacije, kome Fondacija za obrazovanje i kulturu Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra dodeljuje pohvalnicu i poklon u znak priznanja za izuzetne rezultate postignute u srednjoj školi.

„Čestitam vam na velikom uspehu i želim vam da i dalje budete najbolji u budućnosti. Vi ste budućnost Srbije i Republike Srpske. Budite ponosni na znanje koje ste stekli i stavite ga u službu naše zemlje i svih njenih građana“ – istakao je Prestolonaslednik u svom govoru. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar zahvalio se na velikoj pomoći partnerima u ovom projektu – kompanijama NCR Corporation i Link Group. „NCR aktivno ulaže u razvoj i poboljšanje uslova za obrazovanje mladih, tako da brojni talenti naše zemlje mogu da nastave svoje obrazovanje i ostvare uspeh u svojoj zemlji. Pružanjem pomoći najboljim srednjoškolcima želimo da pružimo dobar primer podrške mladim ljudima koji predstavljaju budućnost naše zemlje“, objasnio je generalni direktor korporacije NCR u Srbiji Stefan Lazarević.

Pomoć u organizaciji ovog događaja pružili su saobraćajna policija i Vojnomedicinska akademija, kompanija Coca-Cola, hor Apostolske hrišćanske crkve iz SAD, volonteri iz udruženja "Kraljevina Srbija" i studenti Link Group akademije. Svečanosti su prisustvovali Nj.E. g. Mladen Šarčević, ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, Nj.E. g-đa Natalija Trivić, ministarka prosvete i kulture Republike Srpske, g. Stefan Lazarević, generalni direktor NCR korporacije u Srbiji, g-đa Milica Zorić, direktorka marketinga Link Group, akademik Milovan Danojlić, član Krunskog saveta, kao i brojne druge ličnosti iz sveta kulture, umetnosti i nauke. Najbolji maturanti svih srednjih škola u Srbiji i Republici Srpskoj bili su zadovoljni što će kompanija Link Group dodeliti 30 stipendija za njihovu prestižnu IT Akademiju. Dodela stipendija će se održati u septembru u Belom Dvoru.

NJ.K.V. sa Ministrom obrazovanja Republike Srbije gospodinom Mladenom Šarčevićem i Ministarkom obrazovanja Republike Srpske gospodjom Natalijom Trivić Uručivanje pohvalnice Uvaženi gosti sa horom Apostolske hrišćanske crkve iz SAD

 

 
 
OSNOVNA STRANA | O NAMA | CILJEVI | PROJEKTI |KONTAKT
 
       
  Copyright ©2006 Edufond. info@pafond.rs Sva prava zadržana
powered by www.dvor.rs